Doi tineri israelieni au fost ucişi prin împuşcare, duminică, în nordul Cisiordaniei ocupate, într-un atac asupra maşinii la bordul căreia se aflau, catalogat de către Guvernul israelian drept un ”atentat terorist”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc pe drumul principal din Huwara, în apropiere de Nabluz, unde un fotograf AFP a văzut militari israelieni desfăşuraţi în operaţiuni de căutare.

El are loc în timp ce în Iordania s-a deschis o întâlnire între oficiali palstinieni şi israelieni care încearcă să pună capăt unei spirale a violenţelor, de la începutul anului, după intrarea în funcţie, la sfârşitul lui decembrie, a Guvernului format de către Benjamin Netanyahu împreună cu formaţiuni de extremă dreapta şi evreieşti ultraortodoxe.

”Doi israelieni au fost ucişi într-un atentat terorist palestinian”, anunţă într-un comunicat comun Netanyahu şi ministrul său al Securităţii Naţionale Itamar Ben Gvir.

”Răspunsul nostru la terorism este să-l combatem cu putere şi să ne consolidăm rădăcinile pe pământul nostru”, se arată în text.

Armata israeliană a anunţat că un ”terorist (a) deschis focul asupra vehicului israelian” şi că militari au încercuit apoi sectorul în cadrul unor operaţiuni de căutare.

Consiliul Regional Shomron, care gestionează coloniile din această zonă, le-a identificat pe cele două victime ca fiind doi fraţi - Hillel şio Yagel Yaniv -, locuitori ai coloniei evreieşti Har Bracha, situată în apropiere de locul atacului, în vârstă de 22 şi, respectiv, 20 de ani.

Netanyahu şi Ben Gvir anunţă în comunicatul lor comun că un comitet ministerial a votat în favoarea unei ”propuneri de lege care deschide posibilitatea ca un tribunal să condamne teroriştii la pedeapsa cu moartea”.

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian s-a soldat cu moartea a 62 de palestinieni - membri ai unor grupări armate şi civili, inclusiv copii - şi a 11 civili, inclusiv trei minori, şi unui poliţist israelian, dar şi a unei ucrainence, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP din surse oficiale israeliene şi palestiniene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.