Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a făcut apel la Garda de Mediu să facă verificări deoarece, în zona retrocedată a parcului IOR, mai mulţi copaci sunt deja tăiaţi, iar suprafaţa de spaţiu verde se diminuează în fiecare zi. Edilul a adăugat că Primăria Sectorului 3 a contestat în instanţă retrocedarea celor 12 hectare de parc şi a câştigat procesul în primă instanţă, însă PMB a făcut recurs, iar procesul a fost pierdut în final şi judecătorii au decis că Primăria Sectorului 3 nu este administrator al terenului înaintea momentului retrocedării, astfel neavând calitate procesuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Alertă în zona retrocedată din parcul IOR. Primarul Robert Negoiţă face apel la autorităţile de mediu! Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a fost astăzi în zona retrocedată a parcului IOR, constatând o situaţie revoltătoare: mai mulţi copaci sunt deja tăiaţi suprafaţa de spaţiu verde diminuîndu-se pe zi ce trece”, arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 3. 
 
Robert Negoiţă a precizat că sunt deja zone întregi defrişate în parcul IOR, de „aşa-zişii proprietari” ai terenului şi a adăugat că aceste lucruri trebuie controlate. Edilul a făcut apel la Garda de Mediu şi la PMB care e responsabilă de retrocedarea acestei zone verzi din parcul IOR.
 
„Pe suprafaţa retrocedată din parcul IOR unde se întâmplă de ceva timp un fenomen care ar trebui să fie în atenţia autorităţilor. Sunt deja zone întregi defrişate, probabil de aşa-zişii proprietari ai acestui teren. Aceste aspecte ar trebui controlate şi pedepsite şi fac un apel insistent către Garda de Mediu dar şi către Primăria Generală care se face responsabilă de retrocedarea acestei zone verzi, parte a parcului IOR. Primăria Sectorului 3 dă frecvent amenzi aici dar aceste amenzi sunt insignifiante ca valoare şi nu pot determina pe cei care deţin terenul să nu mai defrişeze copaci”, a explicat primarul Robert Negoiţă.
 
Primăria Sectorului 3 a contestat în instanţă retrocedarea celor 12 hectare de parc şi a câştigat procesul în primă instanţă, mai indică sursa citată.
 
„Din păcate, Primăria Generală a fost instituţia care a făcut recurs şi procesul a fost în final pierdut, judecătorii stabilind că Primăria Sectorului 3 nu are calitate procesuală în această cauză, nefiind administratorul terenului înainte de momentul retrocedării”, a completat sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.