Occidentul ameninţă ”din nou” Rusia cu tancuri germane de tip Leopard, acuză joi preşedintele rus Vladimir Putin, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei care târăsc ţări europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia, declarând în mod iresponsabil asta drept un fapt împlinit, cei care se aşteaptă să înfrângă Rusia pe câmpul de luptă se pare că nu înţeleg că un război modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei”, declară la Volgograd (sudvest), la marcarea a 80 de ani de la victoria sovietică în Bătălia de la Stalingrad, liderul de la Kremlin.

”Noi nu trimitem tancurile noastre la frontierele lor, dar avem ceva cu care să răspundem”, ameninţă Putin.

”Iar asta nu se va termina cu folosirea vehiculelor blindate”, ameninţă liderul de la Kremlin.

Occidentul plănuieşte să trimită Ucrainei peste 300 de tancuri, anunţa în ianuarie ambasadorul Ucrainei în Franţa, Vadîm Omelşenko.

”Până acum, multe ţări şi-au confirmat în mod oficial acordul de la livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, anunţa atunci Omelşenko televiziunii franceze BFMTV, afiliată CNN.

Ambasadorul ucrainean nu preciza ţările care urmează să trimită tancuri şi nici o defalcare a tipului acesor blindate grele.

Statele Unite au promis Ucrainei 31 de tancuri de tip Ambrams M1, iar Germania 14 tancuri de tip Leopard 2 A6.

Regatul Unit s-a angajat, anterior, să livreze Kievului 14 tancuri de tip Challenger 2, iar Polonia a cerut unda vrede a Germaniei să transfere Kievului unele dintre tancurile sale germane de tip Leopard 2.

Prin acuzaţia cu privire la faptul că Rusia este ameninţată ”din nou” cu tancuri germane, Putin a făcut din nou o paralelă între războiul împotriva lui Adolf Hitler şi războiul său din Ucraina, după ce Berlinul a promis blindate Kievului.

”Este incredibil, dar tancuri germane ne ameninţă din nou”, a declarat el la marcarea a 80 de ani de la civtoria sovierică în Bătălia de la Stalingrad.

”Şi încă o dată succesorii lui Hitler vor să se bată cu Rusia pe pământul ucrainean, servindu-se de «banderovţî»”, a adăugat Putin.

El se referă la partizani ai ultranaţionalistului ucrainean Stepan Bandera (1909-1959), care a colaborat cu naziştii în al Doilea Război Mondial.

De la începutul ofensivei pe care lansat-o în Ucraina, la 24 februartie 2022, Vladimir Putin a dat asigurări că liderii politici aflaţi la putere la Kiev sunt ”neonazişti”, care se află la originea unui ”genocid” al populaţiilor rusofone în această ţară vecină.

O serie de state membre ale Uniunii Europene (UE) au promis recent, după o undă verde a Berlinului, să livreze Kievului tancuri grele de tip Leopard 2 de fabricaţie germană.

Putin a ales un moment istoric să avertizeze Ucraina şi Occidentul că nu va depune niciodată armele şi că va riposta.

El a promis victoria poporului său în Ucraina.

”Voinţa de a merge până la capăt şi de a face imposibilul în numele adevărului a fost şi este mereu în sângele poporului multinaţional al Federaţiei ruse (...). Rusia este încrezătoare în ea însăşi, dreaptă şi victorioasă”, a dat el asigurări.

Kremlinul a ameninţat că Rusia îşi va folosi tot ”potenţialul” pentru a riposta livrărilor de armament Ucrainei.

”Atunci când vor apărea noile arme furnizate de Occidentul colectiv, Rusia îşi va folosi deplin potenţialul existent pentru a răpunde” acestor livrări, a ameninţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Acest val de declaraţii intervine în timp ce preşedinta germană a Comisiei Euroepne (CE) Ursula von der Leyen se află la Kiev în vederea unui summit Ucraina-UE, vineri.

Ursula von der Leyen vrea să reasigure Ucraina de tot sprijinul său. Ea este însoţită de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi de alţi 14 membri ai CE, care se întâlnesc cu colegii lor din Guvernul ucrainean.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a acuzat-o pe Leyen de nazism, iar pe europeni că vor să rezolve ”problema rusă”.

Von der Leyen ”a declarat că războiul trebuie să conducă la înfrângerea Rusiei (...) astfel încât să nu se mai ridice timp de zeci de ani”, a acuzat-o Lavrov pe preşedinta CE.

”Nu este asta rasism, nazism şi o încercare de rezolvare a problemei ruse?”, a acuzat-o el, referindu-se la ”soluţia finală a problemei evreieşti”.

Putin a acuzat neîncetat Ucraina de nazism, iar Occidentul de complicitate, pentru a-şi justifica invazia, iar Moscova repetă că vrea să-şi ”denazifice” vecinul, însciindu-şi ofensiva în moştenirea victoriei sovietice împotriva naziştilor, în al Doilea Răzbboi Mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.