Industria modei este una dintre cele mai mari din lume şi reprezintă aproximativ 2% din Produsul Intern Brut (PIB) global. Din păcate, este, de asemenea, unul dintre cei mai mari poluatori din lume, al doilea după industria petrolieră. Potrivit Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, industria modei generează în jur de 10% din producţia globală de dioxid de carbon, adică mai mult decât zborurile internaţionale şi transportul maritim la un loc. De asemenea, producţia de îmbrăcăminte este a doua industrie consumatoare de apă din lume - anual foloseşte aproape 79 de miliarde de metri cubi de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiile arată faptul că odata cu apariţia fast fashion, la nivel global, se cumpără aproximativ 80 de miliarde de piese de îmbrăcăminte noi în fiecare an, adică cu 400% mai mult decât în urmă cu doar două decenii. Pradoxal, cu cât ne place mai mult să cumpărăm, cu atât mai puţin se pare că ne place să le purtăm, iar cercetătorii au arătat faptul că un cumpărător obişnuit poartă doar 70% din ceea ce are în garderobă, iar în unele ţări 85% dintre hainele cumpărate ajung la groapa de gunoi.

DRESSINGZ a apărut din grijă pentru planetă şi dragoste pentru fashion. Platforma online care şi-a propus să creeze o comunitate de iubitori de modă sustenabilă, îşi continuă misiunea şi semnează un parteneriat de circularitate cu AMALIN by Andreea Raicu - brandul premium dedicat femeii moderne, sensibile, care apreciază  calitatea şi durabilitatea.

Prin intermediul acestui parteneriat, cele două branduri propun un refresh sustenabil al garderobei, la baza căruia stă circularitatea, inteligenţa financiară şi contribuţia la sănătatea planetei.

Astfel, posesorii de articole de îmbrăcăminte AMALIN by Andreea Raicu sunt încurajaţi să îşi încarce pe platforma DRESSINGZ produsele pe care nu le mai poartă. Odată cu încărcarea produsului, ei vor primi un voucher de discount 10% pentru urmatoarea achiziţie din showroom-ul AMALIN sau din magazinul online shop.andreearaicu.ro

Sunt trei paşi simpli de urmat:

1. Accesaţi dressingz.com şi creaţi cont de membru

2. Listati articole AMALIN by Andreea Raicu pe care nu le mai purtati

3. Primiţi prin email voucherul de 10% discount pentru urmatoarea achiziţie din magazinele AMALIN.

DRESSINGZ îşi continuă misiunea de a aduce în comunitate cât mai mulţi playeri, pentru ca circularitatea în modă să devină un modus operandi, atât pentru consumatori, cât şi pentru retailerii de fashion. Suntem aici pentru a oferi mediul potrivit în care utilizatorii să se bucure de cele mai interesante produse pre-owned de calitate, verificate, şi de cele mai atractive preţuri pentru astfel de produse premium. Suntem încântaţi că am găsit în AMALIN by Andreea Raicu un partener care împărtăşeşte aceleaşi valori şi că sprijinim împreună circularitatea în modă, ca o soluţie esenţială pentru un viitor sustenabil. Ne străduim să oferim clienţilor şi partenerilor nostri cat mai multe motive de satisfactie, pentru că au ales moda circulară şi platforma DRESSINGZ.  Am implementat astfel de parteneriate cu mai multe branduri importante de fashion şi vom continua să oferim aceasta oportunitate şi altor retaileri pentru care sustenabilitatea contează” - a declarat Romina Tăzlăoanu, co-fondator DRESSINGZ.

“Atunci când am creat AMALIN, am vrut să redefinim conceptul de exclusivitate punând accentul pe producţie în ediţie limitată din raţiuni de shopping sustenabil şi conştient. Femeia care cumpără AMALIN îşi cunoaşte foarte bine stilul şi caută piese-semnătură, timeless, pe care să nu se vadă nevoită să le recicleze după un sezon, în goana după tendinţe care dispar mai repede decât au apărut. Tocmai de aceea colaborarea cu DRESSINGZ a venit natural şi organic. Ne dorim să recompensăm fiecare gest care prelungeşte viaţa produselor noastre şi ne bucurăm să vedem că piaţa pentru produse pre-loved este în continuă creştere.” - a transmis Andreea Raicu.

DRESSINGZ colaborează si cu alte branduri renumite, precum Sarto, Alina Cernătescu, Murmur, Depot96, Atu Body Couture sau Glow 2 Go. Pe pagina dedicată parteneriatelor de pe platformă, utilizatorii vor regasi toate beneficiile si ofertele menite să îi încurajeze să işi remodeleze obiceiul de consum şi, finalmente, să contribuie la diminuarea impactului unei industrii poluante precum moda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.