Muncitorii din industria militară rusă ar putea fi scutiţi de la recrutarea prevăzută în primăvară, anunţă miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, într-o vizită la Oţelăria Ubuhovski, la Sankt petersburg, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce-i priveşte pe recruţii chemaţi să-şi satisfacă serviciul militar (obligatoriu), având în vedere faptul că industria apărării este în prezent copleşită şi ţinând cont de faptul că munciţi în trei schimburi, iar produsele industriei apărării sunt extrem de căutate, acum examinăm posibilitatea de a le acorda o amânare celor care trebuie să fie chemaţi în serviciul militar”, le-a spus miercuri Putin muncitorilor.

”Cred că problema va fi rezolvată curând”, a adăugat el.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat marţi că liderul de la Kremlin a decis să crească numărul militarilor ruşi la 1,5 milioane de oameni.

”Din punct de vedere conceptual, (preşedintele rus Vladimir) Putin a fost de acord” cu propuneri ale Ministerului rus al Apărării în acest sens, însă detaliile acestei măriri a armatei urmează să fie finalizate, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Aceste anunţuri intervin după ce Putin a ordonat în septembrie o mobilizare parţială a 300.000 de rezervişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.