Un fost candidat republican în alegerile legislative din noiembrie în statul american New Mexico, Solomon Peña, acuzat de faptul că a plătit bărbaţi pentru ca aceştia să tragă cu arma în patru case ale unor democraţi, a fost arestat de SWAT, anunţă poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solomon Peña - care a eşuat să fie ales în aceste alegeri - este acuzat de faptul că a organizat aceste atacuri armate asupra caselor a doi comisari la nivel de comitat şi a doi legiuitori de la nivel de stat.

El este ”acuzat de faptul că a conspirat” şi ”a plătit alţi patru bărbaţi pentru ca să tragă în casele celor patru politicieni democraţi”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter şeful Poliţiei din Albuquerque, Harold Medina.

Potrivit postului CBS News, Solomon Peña a fost plasat în arest preventiv de poliţie după ce a fost prins de SWAT în locuinţa sa, în sud-vestul oraşului.

Tirurile - care au avut loc în perioada 4 decembrie-3 ianuarie -, precizează poliţia, nu s-au soldat cu niciun rănit.

La 3 ianuarie, gloanţe au atins casa senatoarei Linda Lopez, iar trei au spart geamul şi au ajuns în camera fiicei acesteia, în vârstă de zece ani.

Potrivit NBC News, Gilbert Gallegos, un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că Solomon Peña consideră că a fost înfrânt în alegerile din noiembrie din cauza unei fraude.

Poliţia din Albuquerque anunţă că se aşteaptă să fie reţinute acuzaţii împotriva celorlalţi bărbaţi suspectaţi de faptul că au fost plătiţi pentru a comite atacurile armate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.