Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a anunţat vineri că a respins contestaţiile şi pretenţiile ridicate de clubul ucrainean Şahtior Doneţk precum şi de opt cluburi din Rusia, privitoare la plata unor compensaţii după o decizie a FIFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În comunicatul oficial al TAS este explicată decizia forului de la Lausanne: „Ambele completuri au subliniat că decizia atacată a fost consecinţa unui obiectiv legitim, în lumina statutului FIFA şi că măsurile adoptate nu au fost extrem de disproporţionate şi au rămas în sfera de apreciere acordată FIFA de legea elveţiană”.

Şahtior Doneţk şi opt cluburi din Rusia (Dinamo Moscova, Lokomotiv Moscova, CSKA Moscova, Zenit St Petersburg, Sochi, Krasnodar, Rostov şi Rubin Kazan) s-au considerat vătămate de plecarea fără despăgubiri a mai multor jucători străini, din cauza războiului din Ucraina.

În urma prelungirii, până la 30 iunie 2023, a posibilităţii ca jucătorii străini din Ucraina şi Rusia să semneze contracte în alte ţări fără a aştepta perioadele oficiale de transfer, cele nouă cluburi au contestat aceste măsuri la Curtea de Arbitraj Sportiv. Şahtior Doneţk a pretins chiar o compensaţie de 40 milioane de euro din partea FIFA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.