Preşedintele Joe Biden, aflat joi, faţă în faţă cu jurnaliştii de la Casa Albă, la scurt timp după ce Casa Albă confirmase că au fost găsite noi documente clasificate în garajul casei sale din Delaware, a fost nevoit să aibă o primă reacţie şi a încercat să minimizeze gravitatea faptelor, asigurând totodată că va colabora pe deplin cu autorităţile competente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden a avut o declaraţie de presă la Casa Albă după ce a primit veşti bune despre economia Statelor unite. După ce şi-a încheiat discursul, s-a trecut direct la întrebarea la care toată lumea dorea un răspuns - ce poate spune despre descoperirea documentelor, relatează BBC.

"Materiale clasificate, lângă Corvette-ul dumneavoastră - ce ziceţi?", a întreabat un reporter.

Joe Biden a răspuns că documentele se aflau într-un garaj încuiat, "nu stăteau în stradă".

Casa Albă anunţă că au fost găsite documente clasificate în garajul casei lui Joe Biden din Delaware
CITEȘTE ȘI Casa Albă anunţă că au fost găsite documente clasificate în garajul casei lui Joe Biden din Delaware

"Ştiu că oamenii iau în serios materialele clasificate", a adăugat el, înainte de a da asigurări că va coopera pe deplin în anchetă. Preşedintele Biden a spus că documentele descoperite la domiciliul său vor fi predate Departamentului de Justiţie.

"Avocatul meu a verificat alte locuri în care au fost stocate documente din perioada în care eu am fost vicepreşedinte, iar aceste verificări s-au încheiat aseară", a declarat Joe Biden. "Au descoperit un număr mic de documente  marcate ca fiind clasificate în zone de depozitare şi în dulapuri pentru dosare din casa mea şi din biblioteca mea personală. Acest lucru s-a întâmplat în cazul Biden Penn Center. Departamentul de Justiţie a fost notificat imediat, iar avocaţii au făcut ca Departamentul de Justiţie să intre în posesia documentelor. Aşa că veţi vedea, vom vedea cum se va derula totul, sunt încrezător", a comentat Joe Biden.

CITEȘTE ȘI BBC: Trei întrebări la care Biden trebuie să răspundă în scandalul documentelor clasificate



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.