Peste 1900 de tineri români vor putea călători în Europa în perioada martie 2023-februarie 2024, prin programul DiscoverEU. Marţi, cei 162.931 de participanţi la runda din octombrie 2022 de înscrieri la DiscoverEU vor primi rezultatele candidaturilor lor, iar un număr total de 47.700 de tineri cu vârsta de 18 ani vor primi câte un permis de călătorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”1974 de tineri din România vor primi câte un permis de călătorie. Candidaţii selectaţi vor călători, singuri sau într-un grup de până la cinci persoane, în perioada martie 2023-februarie 2024. Aceştia se vor deplasa în principal cu trenul, cu câteva excepţii, pentru ca şi cei care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa”, anunţă Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureăti.

„Datorită DiscoverEU, 47.700 de tineri vor începe în curând să îşi planifice călătoria prin Europa şi se vor alătura unei comunităţi tot mai mari de europeni mobili. Şi pentru ca tinerii noştri doresc să facă descoperiri culturale pe parcursul vizitelor lor, am adăugat un card cu reduceri pentru activităţi culturale şi am publicat itinerarii culturale tematice pe Portalul european pentru tineret. Dorim ca toţi câştigătorii să aibă o experienţă de neuitat”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret

În cadrul programului Erasmus+, această rundă de înscrieri a fost deschisă tinerilor cetăţeni născuţi între 1 ianuarie 2004 şi 31 decembrie 2004, din statele membre ale UE şi din ţările asociate la Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia şi Türkiye).

Participanţii selectaţi vor putea, de asemenea, să participe la sesiuni de informare înainte de plecare sau la întâlniri în întreaga Europă, pentru a consolida dimensiunea educativă a călătoriilor. O sesiune live cu întrebări şi răspunsuri va avea loc la 12 ianuarie 2022 pe grupul oficial de Facebook #DiscoverEU în cadrul căreia participanţii selectaţi vor primi informaţii cu privire la viitoarea lor călătorie.

Participanţilor selectaţi li se va acorda, de asemenea, un card de reduceri DiscoverEU, a cărui perioadă de valabilitate va corespunde cu perioada de călătorie. Cardul va oferi reduceri pentru vizite şi activităţi culturale şi de învăţare, activităţi în natură, sport, transport local, cazare, alimente etc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.