Cinci bunuri culturale mobile, manuscrise ce aparţin marilor autori români Emil Cioran şi Mircea Eliade, reprezentând prima achiziţie a Ministerului Culturii realizată după anul 2008, intră în administrarea Bibliotecii Naţionale a României, ca urmare a unui Proiect de Hotărâre adoptat miercuri de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri culturale mobile şi darea acestora în administrarea Bibliotecii Naţionale a României a fost adoptat miercuri, în şedinţa de Guvern. 

Ministerul Culturii şi-a exercitat în acest an dreptul de preemţiune şi negociere pentru cinci bunuri culturale mobile, mai precis, manuscrise ce aparţin marilor autori români, Emil Cioran şi Mircea Eliade, clasate în patrimoniul cultural naţional, categoria juridică „Tezaur”.

Ministrul Culturii, Lucian N. Romaşcanu, a semnat la data de 25 martie contractul de achiziţie a acestora, iar în luna aprilie, manuscrisele au fost expuse publicului la sediul Bibliotecii Naţionale a României (BNaR).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.