Clubul ucrainean Şahtior Doneţk a pierdut mai mulţi jucători străini, care au plecat din ţară din cauza războiului din Ucraina, şi cere despăgubiri de 40 milioane de euro din partea FIFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul Şahtior Doneţk a reclamat situaţia la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne, iar joi este programată o audiere în această dispută dintre gruparea ucraineană şi FIFA.

Şahtior Doneţk consideră că echipa a suferit financiar din cauza deciziilor luate de FIFA în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022. Una din aceste decizii este circulara FIFA nr 1800, din iunie 2022, care prevede că „jucătorii şi antrenorii străini din Ucraina vor avea dreptul să-şi suspende contractul de muncă până la 30 iunie 2023, dacă nu reuşesc să cadă la un acord prealabil cu clubul angajator”.

Din acel moment, a declarat directorul general al clubului din Doneţk, Serghei Palkin, mulţi jucători străini au părăsit clubul fără cost de transfer. Palkin acuză că „Aceste măsuri luate de FIFA au dus la o pierdere a veniturilor din transferuri de jucători – 40 de milioane de euro, pe care clubul caută să-i recupereze, iar FIFA ar trebui să ramburseze daunele de care este răspunzătoare”, a declarat Serghei Palkin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.