Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri, într-o reuniune militară, că vrea o modernizare şi o digitalizare a mobilizării, după ce ”mobilizarea parţială” din toamnă a scos la iveală probleme, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mobilizarea parţială care a avut loc a scos la iveală anumite probleme, aşa cum bine ştie toată lumea, care trebuie rezolvate rapid”, a declarat liderul de la Kremlin în această reuniune cu comandanţi militari ruşi pe tema obiectivelor armatei ruse în 2023.

”Ştiu că se iau măsurile necesare, dar trebuie să-i acordăm atenţie în continuare şi să construim acest sistem în mod modern. Înainte de toate trebuie să modernizăm sistemul comisariatelor militare”, a subliniat el.

Este vorba despre birourile regionale însărcinate cu recrutarea.

Putin a semnat marţi un decret prin care a înfiinţat un Grup de lucru care să coordoneze diverse autorităţi în soluţionarea problemelor legate de mobilizare.

Kremlinul a reiterat în mai multe rânduri că nu necesară o nouă fază a mobilizării. ”Mobilizarea parţială” s-a încheiat în octombrie.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a propus miercuri, în această reuniune,  o creştere a vârstei recrutării în serviciul militar obligatoriu de la 18 la 21 de ani, şi o limită de vârstă a recrutării la 30 de ani.

În prezent, bărbaţii ruşi sunt recrutaţi în serviciul militar obligatoriu în intervalul de vârstă 18-27 de ani.

Şoigu a îndemnat totodată la o digitalizare a birourilor de înrolatre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.