Ministerul Economiei anunţă, vineri, că 97 de firme au depus proiecte pentru accesarea celor 150 de milioane de euro puse la dispoziţie pentru industria prelucrătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mii de locuri de muncă vor fi create, aceasta fiind una dintre condiţiile de eligibilitate prevăzute în cadrul schemei de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare promovată de Ministerul Economiei. Astăzi s-a încheiat apelul de depunere a cererilor privind acordurile de finanţare pentru investiţiile din industria prelucrătoare, un program la care au fost înscrise 97 dosare. Ajutorul de stat în valoare de 300 de milioane de euro pentru anul 2022 si anul 2023 va fi la dispoziţia industriei prelucrătoare pentru a putea depăşi provocările ultimilor ani din cauza crizelor suprapuse care au afectat economia naţională, dar şi cea europeană”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei, citat, vineri, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului citat, Ministerul Economiei a derulat în perioada 01 noiembrie 2022 – 16 decembrie 2022 etapa depunerii cererilor pentru acordul de finanţare a investiţiilor destinate industriei prelucrătoare.  

”Din analiza preliminară deja realizată, la nivelul Ministerului Economiei, în cadrul acestei sesiuni, a fost solicitat ajutor de stat în valoare de peste 600 milioane de euro, iar 26 din total solicitanti propun investiţii în zone defavoraziate, cu COD CAEN sold negativ în balanţa comercială RO. De asemenea, din total aplicaţii înregistrate reiese posibilitatea creării a peste 8.000 de locuri de muncă, ceea ce înseamnă că această schemă de ajutor de stat constituie un instrument eficient de susţinere a contextului socio-economic din România atât prin promovarea produselor industriale româneşti, cât şi prin creşterea nivelului de trai în zonele defavorizate”, a mai transmis Ministerul Economiei.  

Dosarele depuse vor verificate pe baza criteriilor de eligibilitate şi a condiţiilor impuse de HG nr.959/2022 şi a ghidului solicitantului.  

Schema de ajutor de stat se va aplica în baza acordurilor de finanţare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.