Primarul Dominic Fritz a oferit în premieră, la nivel naţional, burse de creaţie din bugetul local pentru artiştii care sunt susţinut de o organizaţie, pentru a-i sprijini în procesul de creaţie în contextul în care Timişoara urmează să preia anul viitor titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, 37 de artişti din Timişoara, Berlin, Bucureşti, Cluj, Arad sau Hunedoara sunt beneficiarii acestor burse din bugetul local al Municipiului Timişoara, prin Centrul de Proiecte Timişoara, arată comunicatul de presă al USR.

Lansată pe 1 noiembrie, sesiunea de finanţate a primit 241 de aplicaţii. Juriul, format din experţi independenţi şi membri ai echipei curatoriale Timişoara 2023, a ales proiecte multidisciplinare, ce aduc împreună arta sonoră şi teatrul, literatura şi arta digitală, artele vizuale şi dansul.

„Interesul mare de care s-a bucurat primul apel ne încurajează că suntem pe drumul cel bun şi vom continua cu noi apeluri. Deschidem oraşul către artişti, dar şi creaţia lor către oraş, pentru că bursierii vor organiza evenimente deschise publicului, unde îşi vor prezenta creaţiile”, a declarat primarul Timişoarei Dominic Fritz, conform sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.