Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a declarat că România are de a face cu o poziţie ostilă a Austriei faţă de ţara noastră. „Votul de astăzi din Consiliul JAI e bazat pe un dublu-standard flagrant!”, a completat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Înteleg clar că avem de a face cu o poziţie ostilă a Austriei faţă de România. Votul de astăzi din Consiliul JAI e bazat pe un dublu-standard flagrant! Este o nedreptate la adresa României. Niciun argument invocat astăzi la JAI, de către Austria, nu a avut o fundamentare serioasă. După 20 de ani de politică, încă nu le-am văzut pe toate. Austria astăzi nu a înţeles nimic despre ce este solidaritatea europeană. Argumentele formulate de România şi UE nu au contat pentru partea austriacă”, a scris Alina Gorghiu, joi pe Facebook.
 
Ea a adăugat că „foarte important şi îngrijorător e faptul că acest vot al Austriei a creat un precedent periculos la nivelul UE”.
 
„În care un stat membru nu doar că a votat împotriva unităţii europene în timp de război, ci a făcut-o şi din raţiuni electorale. Comunitatea europeană trebuie să stabilească reguli care pun interesul comun al statelor membre pe primul loc”, a completat Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.