Personalul de ambulanţă din cea mai mare parte a Angliei şi Ţării Galilor va intra în grevă pe 21 decembrie, în cadrul unei dispute cu Guvernul pe tema creşterilor salariale, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Greva coordonată de cele trei sindicate principale din domeniul ambulanţei - Unison, GMB şi Unite - va afecta doar apelurile care nu pun în pericol viaţa. 

Acţiunea ar putea însemna, însă, că persoanele care s-au împiedicat sau au căzut să nu primească ajutor. 

Membrii GMB, care reprezintă aproape o treime din cei 50.000 de angajaţi, vor continua cu o altă grevă pe 28 decembrie. 

Acest lucru are loc în contextul în care membrii Royal College of Nursing se pregătesc, de asemenea, să intre în grevă pe 15 şi 20 decembrie în anumite zone din Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. 

Impactul primei greve a ambulanţelor va fi fragmentat, deoarece Unison, care este cel mai mare sindicat din acest sector, are un mandat de grevă pentru doar jumătate din cele 10 servicii regionale din Anglia pentru greva din 21 decembrie. 

La aceste greve vor participa atât paramedicii, cât şi personalul din camera de control şi lucrătorii de sprijin, iar militarii vor fi pregătiţi să ajute. 

Orele de începere şi durata grevelor variază în funcţie de sindicate şi servicii, dar toate vor dura între 12 şi 24 de ore. 

Cu toate acestea, singurul serviciu care nu va fi complet neafectat este East of England. 

Nu s-a decis încă în ce măsură va fi asigurată acoperirea completă a personalului în grevă - negocieri detaliate vor avea loc între şefii ambulanţelor locale şi sindicate înainte de manifestare.   

În conformitate cu normele sindicale, trebuie să se ofere asistenţă pentru păstrarea vieţii, astfel încât cele două apeluri de cea mai înaltă categorie - care acoperă totul, de la atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale până la traumatisme majore - vor fi în continuare preluate. 

Dar Matthew Taylor, de la NHS Confederation, care reprezintă managerii din domeniul sănătăţii, a declarat că este îngrijorat că acţiunea va afecta "fără îndoială" îngrijirea pacienţilor şi rapiditatea cu care serviciile de ambulanţă pot răspunde şi chiar ar putea descuraja oamenii să caute ajutor. 

"Perspectiva unei acţiuni sindicale în timpul Crăciunului este foarte îngrijorătoare", a adăugat el. 

Toate sindicatele au cerut creşteri salariale peste rata inflaţiei, dar guvernele din Anglia şi Ţara Galilor au acordat o creştere medie de 4,75%, cu un salariu minim garantat de 1.400 de lire sterline. 

Secretarul pentru sănătate din Anglia, Steve Barclay, a declarat că plata sumei solicitate este "inaccesibilă".  

Se crede că puţin peste două treimi din personalul din ambulanţă este membru al unuia dintre cele trei sindicate. 

Ultima dată când personalul de ambulanţă a fost implicat în grevă a fost în 2014. 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.