Un schimb de câte 35 de prizonieri de război a avut loc miercuri între Ucraina şi Rusia, în urma unor negocieri în acest sens, anunţă Moscova şi separatişti proruşi din estul Ucrainei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Treizeci şi cinci de prizonieri de război ruşi au fost eliberaţi şi au sosit în Rusia, anunţă Ministerul rus al Apărării.

”La 23 noiembrie, ca rezultat al unui proces de negocieri, 25 de militari ruşi au fost eliberaţi din teritoriul controlat de către regimul de la Kiev, care se aflau în pericol de moarte, în captivitate”, anubnţă într-un comunicat ministerul rus.

”Aeronave ale Aviaţiei Militare de Ttransport aparţinând Forţelor Aerospaţiale ruse vor transporta militarii eliberaţi la Moscova, la tratament şi reabilitare în instituţii aparţinând Ministerului rus al Apărării”, anunţă ministerul.

Toţi militarii eliberaţi urmează să primească îngrijiri psihologice şi medicale, precizează aceeaşi sursă.

Liderul ”republicii” separatiste de la Doneţk, Denis Puşilin, a anunţat anterior pe canalul său pe Telegram că Rusia şi Ucraina au efectuat un schimb de cîte 35 de prizonieri.

”Între oamenii noştri eliberaţi se află patru din «republica populară» (de la) Doneţk şi doi din «republica populară» (de la) Lugansk”, a precizat el.

35 Russian prisoners of war were returned from captivity, Moscow says
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.