Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) solicită premierului Nicolae Ciucă indexarea pensiilor militarilor cu rata inflaţiei, majorarea normei de hrană şi aplicarea în integralitate a legii-cadru a salarizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
SNPPC i-a transmis premierului Nicolae Ciucă că are mai multe solicitări, având în vedere că are loc proiecţia bugetară a anului 2023.
 
Astfel, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual solicită aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, în ceea ce priveşte Anexele VI şi VIII, care fac referire la militarii, poliţiştii şi personalul contractual din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.
 
De asemenea, sindicaliştii mai cer majorarea normei de hrană, conform legii, prin raportare la valoarea actuală a indicilor preţurilor de consum, aşa cum aceştia au fost stabiliţi de INS; indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei, şi actualizarea cuantumului acestora în raport cu majorarea soldei de grad/salariului de funcţie al militarilor/poliţiştilor în activitate, pentru a acoperi inflaţia din cursul acestui an, având în vedere faptul că preţurile principalelor utilităţi şi produse de consum au crescut cu peste 50% faţă de anul anterior; majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, prevăzut de Legea-cadru 153/2017, la cuantumul permis prin acest act normativ, de 25%, pentru a  eficientiza activitatea Poliţiei judiciare şi a celorlalţi poliţişti care desfăşoară activităţi în dosarele de urmărire penală sau în alte domenii complexe ale muncii operative. 
 
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a mai anunţat că îi propune premierului Nicolae Ciucă o întâlnire în această lună pentru a discuta despre aceste revendicări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.