Incendiul de proporţii din localitatea buzoiană Siriu, care a cuprins mai multe clădiri în care trăiau şase familii, a fost stins după 17 ore. Şaisprezece oameni au rămas fără locuinţe, primarul comunei făcând apel la autorităţi şi la populaţie să vină în sprijinul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, plutonierul Vlăduţ Pârvu, incendiul de la Siriu a fost stins marţi, după 17 ore de intervenţie a peste 20 de pompieri şi voluntari.

"După 17 ore de muncă continuă a pompierilor buzoieni, incendiul ce a afectat mai multe locuinţe de pe raza comunei Siriu a fost lichidat astăzi, fără alte probleme pe parcursul intervenţiei. La finalul misiunii, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului a fost stabilit că incendiul a afectat trei clădiri pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp, în care locuiau mai multe familii. Totodată a fost stabilită şi posibila cauză de incendiu, cel mai probabil acesta fiind iniţiat de un scurt-circuit electric la instalaţia electrică a locuinţei", a anunţat reprezentantul ISU Buzău.

Noaptea trecută, cei 16 oameni rămaşi fără locuinţe au înnoptat la rude şi cunoscuţi.

Primarul comunei Siriu, Constantin Voicu, a afimat că niciodată nu a fost un asemenea incendiu în localitate şi a făcut apel pentru ajutorarea celor rămaşi fără casă, în prag de iarnă.

"Oameni buni, munca de o viaţă a 6 familii din satul Muscelusa, comuna Siriu, a fost mistuită de flăcări sub ochii plini de disperare şi durere ai proprietarilor. Un copil de 15 ani, 7 femei şi 8 bărbaţi au rămas fără acoperiş deasupra capului chiar înainte de iarnă... Munca lor agonisită de-a lungul timpului a fost distrusă într-o singură clipă şi acum tot ce pot face e să se roage şi să spere la ajutorul comunităţii. Fii OM şi dăruieşte din ce ai, ajută-ţi aproapele şi hai să punem din nou un zâmbet pe chipul acestor oameni! Au nevoie de tot ce înseamnă lucruri de igienă personală, îmbrăcăminte, încălţări de iarnă, materiale de construcţie, consumabile şi hrană. Picătură cu picătură se face un ocean de speranţă", a scris primarul din Siriu, pe Facebook.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, luni, în satul Musceluşa, din comuna Siriu, trei clădiri fiind cuprinse de foc.

Patru persoane au suferit atac de panică, din care două au fost preluate de ambulanţa SMURD pentru a fi transportate la Spitalul Orăşenesc Nehoiu. Celorlalte două persoane li s-a acordat primul ajutor de către două asistente de la SAJ Buzău, aflate în tură liberă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.