Europarlamentarul Vlad Botos (USR) a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că euroscepticismul va creşte în România dacă după 11 ani după ce noi am îndeplinit toate criteriile tehnice, după ce Parlamentul European în aceşti 11 ani a votat 5 rezoluţii, nu vom intra în Schengen şi a menţionat că este o decizie politică şi speră ca la întâlnirea miniştrilor de interne din 8 decembrie să se ia această decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europarlamentarul USR a afirmat că le-a spus şi astăzi colegilor săi de grup politic olandezi, că ”euroscepticismul va creşte dacă după 11 ani după ce noi am îndeplinit toate criteriile tehnice, după ce Parlamentul European în aceşti 11 ani a votat 5 rezoluţii ca România să fie parte a spaţiului Schengen” ţara noastră nu va intra în Schengen.

Eurodeputatul a precizat că ”săptămâna viitoare Parlamentul European o va spune, într-o nouă rezoluţie, un limbaj foarte ferm, că cere aderarea ţării noastre în acest spaţiu.

Vlad Botos a precizat că a vorbit despre aderare şi Comisia Europeană, prin vocea preşedintei şi a vicepreşedinţilor. ”Este o decizie politică şi sper ca la întâlnirea miniştrilor de interne din 8 decembrie să se ia această decizie. Vrem să fie eliminate frontierele rutiere maritime şi aeriene pentru ca românii să circule liber”, a spus el.

Întrebat dacă o decizie ar depinde şi de MCV, Vlad Botos a precizat că tehnic, dacă ne uităm la criteriile care stau la baza tratatului Schengen nu ar trebui să depindă decizia privind aderarea României de acest raport.

”Populaţia olandeză şi guvernul olandez sunt foarte sensibili la tot ceea ce înseamnă aceste valori, pentru statul de drept, pentru apărarea democraţiei”, a mai arătat Botos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.