Cei 27 şi-au dat miercuri acordul în vederea organizării unei importante misiuni militare care să formeze forţe ucrainene în mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE), declară surse europene AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorii Celor 27 sunt cei care au ajuns la acest acord, care urmează să fie adoptat în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Externe, luni, la Luxemburg, declară un diplomat.

”Misiunea urmează să fie în măsură să asigure o formare unui număr mare de membri ai personalului forţelor ucrainene”, se arată într-un document de lucru, pe care AFP scrie că l-a consultat.

Doi diplomaţi declară că această misiune urmează să permită formarea ”într-o primă etapă” a 15.000 de militari ucraineni.

Acest acord, la care s-a ajuns miercuri, pevede un cartier general al misiunii şi centre de formare în fiecare stat membru care organizează astfel de formări, a precizat unul dintre diplomaţii citaţi.

Polonia şi Germania şi-au exprimat deja disponibilitatea de a forma militari ucraineni, precizează cei doi diplomaţi.

Misiunea de formare urmează să fie finanţată prin Facilitatea Europeană pentru Pace (FEP).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.