Ministrul de Externe Dmytro Kuleba a declarat că Ucraina va continua să elibereze teritorii în pofida valului de atacuri cu rachete al ruşilor de luni, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orice face (Putin), noi vom continua să ne eliberăm teritoriul”, a declarat Kuleba pentru CNN.

”Acesta este războiul pentru existenţa Ucrainei. Acesta este războiul pentru existenţă al dreptului internaţional şi al orânduirii bazate pe reguli. Deci el poate să intensifice, poate să facă orice vrea. Dar noi vom continua să luptăm şi vom învinge”, a adăugat el.

Kuleba a spus că ”o vastă majoritate” a ţintelor atacurilor ruseşti erau centre energetice, afirmând că el ”nu ştie să fi fost ţintit vreun centru militar important. Au fost doar centre energetice şi locuinţe civile, clădiri de apartamente”.

El a declarat că este de părere că atacul a fost un act de răzbunare al preşedintelui rus Vladimir Putin în urma recentelor înfrângeri de pe câmpul de luptă.

”Nu ar trebui să existe îndoială că scopul acestui atac a fost de a teroriza o populaţie paşnică şi de a-i face viaţa cât de grea se poate. Sunt destul de sigur, sunt convins că acesta este rezultatul înfrângerii lui Putin pe câmpul de luptă. Când armata lui nu poate învinge armata ucraineană, el alege să terorizeze civili în schimb, ca răzbunare”, a susţinut Kuleba.

Întrebat dacă Ucraina este responsabilă pentru explozia de pe podul strategic care leagă Crimeea de Rusia, Kuleba a afirmat că el ”nu ştie cine a aruncat în aer podul. Nu aş exclude să se fi întâmplat ceva în Rusia, pentru că podul este atât de bine protejat din toate părţile”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.