Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile de vineri în scădere cu 1,2% şi toate bursele importante, precum şi majoritatea sectoarelor au consemnat o evoluţie negativă, în frunte cu acţiunile din sectorul tehnologic, care s-au prăbuşit cu 4,2%, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Componentele acţiunilor industriale şi cele ale companiilor de construcţii şi de materiale au scăzut ambele cu 2,2%.

Componenta companiilor de petrol şi gaze a fost singura care a înregistrat vineri o evoluţie pozitivă, încheind ziua în creştere cu 1,1%.

Raportul din SUA privind piaţa muncii a arătat că economia Statelor Unite a adăugat 263.000 de locuri de muncă în septembrie, puţin sub previziunile consensuale de 275.000, făcute de economiştii chestionaţi de Dow Jones.

Cu toate acestea, rata şomajului a scăzut la 3,5% de la 3,7% în august, semnalând o întărire a pieţei locurilor de muncă, chiar dacă Rezerva Federală din SUA creşte ratele dobânzilor pentru a tempera economia şi a opri inflaţia.

Datele măresc probabilitatea unei politici monetare mai agresive a Rezervei Monetare, la şedinţa programată în noiembrie.

 Randamentele obligaţiunilor Trezoreriei americane au crescut în urma publicării datelor. Pieţele din Asia-Pacific s-au retras vineri, cu indicele Hang Seng din Hong Kong conducând pierderile, în timp ce indicii bursieri din SUA au scăzut.

În Europa, indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,6%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,2%, iat FTSE 100 al bursei din Londra a închis aproape în stagnare. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano, a coborât cu 1,13%.

Acţiunile Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveţia, au crescut cu 6%, în urma informaţiei că banca s-a oferit să răscumpere obligaţiuni în valoare de până la 3 miliarde de franci elveţieni.

Creşterea a survenit după ce acţiunile Credit Suisse au atins la începutul acestei săptămâni un minim istoric, iar asigurările pentru defaultul datoriilor au atins un maxim record, din cauza incertitudilor legate de costul măsurilor de restructurare care trebuie late de bancă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.