Prim-ministrul României Nicolae Ionel-Ciucă a avut, marţi, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, după semnarea acordului de colaborare din luna iunie 2022, temele abordate fiind reforma fiscală, aderarea României la Spaţiul Schengen, Fondurile Structurale şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), protejarea consumatorilor vulnerabili şi a consumatorilor persoane juridice, reformele şi securitatea la risc. Premierul a afirmat că întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la spaţiul Schengen, un deziderat pentru care inclusiv reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României realizează demersuri şi a anunţat că, pe teme legate de Legea educaţiei şi reformele din sănătate, se vor forma grupuri de lucru pe lângă ministerele de resort, pentru a putea definitiva cele mai bune soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Potrivit şefului Guvernului, ”semnarea acordului de colaborare privind consultarea între Guvernul României şi membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a reprezentat un act de normalitate şi de respect faţă de importanţa rolurilor pe care fiecare dintre noi îl are în societate”.

''Întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Este un deziderat pentru care inclusiv reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României realizează demersuri, pentru că mobilitatea crescută şi timpii salvaţi vor contribui direct la creşterea rolului nostru în economia europeană şi internaţională. Consultarea cu mediul de afaceri ne-a ajutat să ne clarificăm priorităţile comune. Aşa cum am reiterat, pentru a lua decizii guvernamentale sustenabile este nevoie de cifre, de informaţii corecte, reale şi complete. Vor urma o serie de întâlniri de grupuri de lucru care se vor concentra atât pe zona de reforme, cât şi pe zona de investiţii”, a declarat premierul Nicolae Ionel-Ciucă.

Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au fost reforma fiscală, aderarea României la Spaţiul Schengen, Fondurile Structurale şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), protejarea consumatorilor vulnerabili şi a consumatorilor persoane juridice, reformele şi securitatea la risc.

Pe teme legate de Legea educaţiei şi reformele din sănătate se vor forma grupuri de lucru pe lângă ministerele de resort, pentru a putea definitiva cele mai bune soluţii, cu cel mai mare impact pozitiv, a precizat premierul.

Delegaţia Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a fost formată din reprezentanţi ai Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham), ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ai Camerei Franceze de Comerţ, Industrie şi Agricultură în România (CCIFER), ai Confederaţiei Patronale Concordia, ai Consiliului Investitorilor Străini (FIC), ai AHK România şi ai Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.