Orchestra Filamornica George Enescu, dirijată de Ainars Rubikis, avându-i la vioară pe Valentin Şerban, Jaemin Han, violoncel şi Yeon-Min Park, pian, susţine, duminică, concertul de gală al Concursului Internaţional „George Enescu”, care are loc la Ateneul Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul de gală prezintă o premieră, „An Axe For The Frozen Sea” de Karlo Margetic, lucrare premiată la secţiunea compoziţie (categoria Muzică Simfonică) la ediţia precedentă a Concursului „George Enescu”.

Concertul este transmis live de pe www.festivalenescu.ro, TVR1, Radio România Muzical.

„Muzica speranţei | Music of Hope” este mesajul pe care Concursul Enescu 2022 îl transmite.

Din program face parte şi Triplul concert pentru vioară, violoncel şi pian de Ludwig van Beethoven în interpretarea câştigătorilor ediţiilor anterioare, Valentin Şerban (vioară), Jaemin Han (violoncel) şi Yeon-Min Park (pian).

Concertul are loc cu casa închisă, biletele fiind vândute integral cu mai mult de o săptămână înainte de începerea evenimentului.

Seria recitalurilor extraordinare începe pe 7 septembrie cu David Grimal (vioară) şi Itamar Golan (pian) ce vor interpreta lucrări de Maurice Ravel, Francis Poulenc, Sergei Prokofiev şi Igor Stravinsky.

Pe 9 septembrie pe scena Ateneului Român urcă unul dintre membrii juriului la categoria vioară, concertmaestru al Filarmonicii din New York, Frank Huang, alături de violoncelistul Marcel Johannes Kits, laureat al Concursului Enescu, şi de pianista Angela Drăghicescu.

Pe 12 septembrie publicul român are ocazia să asculte o lucrare deosebită, ”Variaţiunile Goldberg pentru trio de coarde” de Johann Sebastian Bach în interpretarea preşedintelui juriului la categoria vioară, Dmitry Sitkovetskyi alături de David Geringas (violoncel) şi Alexander Gordon (violă). Daria Parkhomenko, câştigătoare a Concursului Internaţional George Enescu în 2018 susţine un recital de pian în 14 septembrie, cu un program compus din lucrări de César Franck, Robert Schumann, George Enescu şi Sergei Rahmaninov.

Ultimul recital din programul ediţiei este programat pe 17 septembrie şi este susţinut de Nelson Goerner (pian) cu un program compus din balade de Chopin şi Suita Iberia de Isaac Albéniz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.