Sala Palatului, aflată în administrarea Regiei Autonomă a Administraţiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), ar urma să intre în renovări din 15 septembrie dacă procedura de achiziţie publică se realizează la timp pentur viitorul Festival "Enescu", a spus, joi, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, la conferinţa de presă care anunţă Consursul Internaţional "George Enescu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Legat de Sala Palatului, în administrarea RA-APPS, a existat o întârziere legată de proiectul arhitectural. În perioada imediat următoare ne vom întâlni cu cei de la RAPPS şi cei de la secretariatul general al Guvernului care patronează RA-APPS-ul. Există toate actele între arhitectul Belea şi firma care construieşte decesiunea drepturilor, noi vom avea bani printr-o anexă la contractul de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru Sala Palatului, numai că, până obţinem finanţarea, va trebui ca RA-APPS să înceapă, pe bani din fondul de rezervă sau pe bani pe care îi va da Guvernul, să înceapă ei o parte de renovare care ţine de acustică, scaune, podea, acele loje acoperite pentru următorul festival, urmând ca după ediţia viitoare a festivalului să începem renovarea completă. Suntem la limita timpului şi săptămâna viitoare trebuie să luăm această decizie", a declarat Lucian Romaşcanu la conferinţa de presă de joi.

RA-APPS trebuie să înlocuiască fotoliile, podeaua, să refacă scena Sălii Palatului

"Există decizia de finanţare iniţială pentru RA-APPS pentru bucata pe care o vor face ei, noi urmând ca atunci când avem banii din împrumutul european să le dăm cea au investit şi să preluăm sala. Calendarul în acest moment e foarte strâns, dacă nu ne apucăm de restaurare până la 15 septembrie, ratăm această chestiune. RA-APPS trebuie să înlocuiască fotoliile, podeaua, să refacă scena. Toate acestea sunt precedate de o procedură de achiziţie publică care încurcă foarte mult calendarul. Dacă ei vor putea face lucrul ăsta, noi în martie să semnăm contractul cu Banca, ei să termine ceea ce au de făcut şi noi să preluăm sala, totul va fi ok şi vom avea o sală pe interior cu acustică bună iar în 2025 vom avea şi exteriorul făcut", a explicat ministrul Culturii. 

Concursul internaţional “George Enescu” va avea loc între 4 şi 18 septembrie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.