Guvernul a anunţat, luni, că ANRE şi Ministerul Energiei au transmis informările solicitate de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, privind situaţia pieţei de energie şi strategiile de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung. În perioada imediat următoare, ANRE, împreună cu ministerul Energiei, în urma consultărilor care vor avea loc cu producătorii, distribuitorii, furnizorii şi ceilalţi actori implicaţi în piaţa de energiei, vor înainta către Guvern propuneri care să răspundă cerinţelor bugetare actuale, mai spune Executivul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Ministerul Energiei au transmis informările solicitate de Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, se arată în comunicatul Executivului.

Guvernul precizează că, în conformitate cu deciziile luate la reuniunea Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie, ANRE a comunicat situaţia pieţei de energie iar Ministerul Energiei a prezentat strategiile de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung pentru capacităţile de producţie de energie electrică şi gaz.

În perioada imediat următoare, ANRE, împreună cu ministerul Energiei, în urma consultărilor care vor avea loc cu producătorii, distribuitorii, furnizorii şi ceilalţi actori implicaţi în piaţa de energiei, vor înainta către Guvern propuneri care să răspundă cerinţelor bugetare actuale, continuând să protejeze populaţia şi mediul privat de efectele creşterilor de preţuri la energie şi gaze naturale, se mai arată în comunicat.

Săptămâna trecută, premierul Nicolae Ciucă a solicitat Ministerului Energiei se prezinte în data de 22 august situaţia programelor de investiţii în capacităţile de producţie, atât ale companiilor de stat, cât şi cele dezvoltate de mediul privat. 

De asemenea, ANRE a fost solicitat să transmită Guvernului României o informare cu privire la evoluţia pieţei energetice din ianuarie până în prezent, cât şi cu privire la stadiul implementării schemei de sprijin reglementate prin  OUG 27/2022  privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.