Pompierii din judeţul Dâmboviţa intervin, luni dimineaţă, pentru evacuarea apei din mai multe zone, în localităţile Fieni şi Runcu, după ce apele unui pârâu au ieşit din matcă în urma ploilor abundente. Printre zonele afectate se numără şi cea în care se află o fermă de cai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE  - Bilanţul realizat de ISU Dâmboviţa arată că  în oraşul Fieni, cartierul Costeşti, au fost inundate 20 de gospodării, iar în satul Bădeni apa a intrat în cinci curţi. De asemenea, viitura a rupt branşamentul de gaze într-o gospodărie
Luni dimineaţă apa a început să se retragă, transmite ISU Dâmboviţa.
La ora transmiterii acestei ştiri pompierii intervin la Fieni pentru evacuarea apei din trei gospodării unde apa a intrat în locuinţe sau beciuri. De asemenea, în zona acţionează personal de la Primăria Fieni cu unelte şi un buldoexcavator pentru curăţarea şi deblocarea şanţurilor de deşeurile lemnoase şi aluviunile aduse de apă.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Apele pârâului Ialomicioara, afluent al al râului Ialomiţa, au ieşit din matcă, în urma precipitaţiilor din ultimele ore, provocând inundaţii în judeţul Dâmboviţa. 
Astfel, în oraşul Fieni, în cartierul Costeşti, sunt zone acoperite cu apă, fiind afectată şi o fermă de cai. Şi în comuna Runcu, satul Bădeni, mai multe gospodării au fost inundate. 
„Pentru gestionarea situaţiei înregistrate au fost mobilizate forte de intervenţie cu 3 autospeciale de intervenţie şi 3 motopompe”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
Duminică seară, tot în Dâmboviţa, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, fiind necesare intervenţii ale pompierilor pentru îndepărtarea acestora în cartiere din Târgovişte dar şi pe drumul naţional 72. 
Hidrologii au emis atenţionare hidrologică pentru fenomene imediate Cod galben valabilă luni, 22 august până la ora 12:00. Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torente şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Ialomiţa – bazin amonte S.H. Pucioasa şi Dâmboviţa - bazin superior.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.