Un bărbat a fost arestat şi o femeie este cercetată sub control judiciar după ce ar fi înşelat o altă femeie din Bucureşti cu peste 45.000 de lei. Unul dintre suspecţi a pretins că este cadru medical şi că suma de bani este necesară pentru ca nepoţii victimei să fie operaţi, în urma unui presupus accident rutier. Prejudiciul a fost recuperat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Capitalei a anunţat, marţi, că poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au reţinut două persoane, un bărbat de 20 de ani şi o femeie de 24 de ani, cercetaţi pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Ancheta a fost deschisă după ce Secţia 25 de Poliţie a fost sesizată de o femeie, prin 112, despre faptul că ar fi fost victima unei înşelăciuni după ce ar fi fost sunată de o persoană care s-a recomandat a fi cadru medical la un un spital şi, sub pretextul că urmează să îi opereze pe nepoţii săi care ar fi fost victimele unui accident rutier, i-ar fi solicitat o sumă de bani.

Ulterior, la locuinţa femeii s-a prezentat un bărbat, căruia victima i-a înmânat peste 45.000 de lei.

"În urma cercetărilor şi activităţilor investigativ-operative, poliţiştii au depistat, în doar câteva ore, în zona comiterii faptei, două persoane, un bărbat, de 20 de ani şi o femeie, în vârstă de 24 de ani, având asupra lor suma de 50.400 de lei, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată", a arătat Poliţia.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată sub control judiciar.

Prejudiciul, în valoare de 45.200 de lei, a fost recuperat în integralitate.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 25 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.