Ministerul Sănătăţii anunţă că luni a avut loc prima şedinţă a grupului pentru elaborarea planului de măsuri necesare reformării asistenţei medicale primare. Se are în vedere dezvoltarea serviciilor, creşterea accesului populaţiei şi reducerea birocraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi a avut loc prima şedinţă a grupului tehnic de lucru pentru elaborarea planului de măsuri necesare reformării asistenţei medicale primare. Dezvoltarea serviciilor de asistenţă medicală primară, atât preventive cât şi curative, creşterea accesului populaţiei la acest tip de servicii, reducerea birocraţiei şi o politică pe termen mediu privind dezvoltarea resurselor umane în asistenţa medicală primară reprezintă condiţia esenţială pentru asigurarea accesului universal la servicii de sănătate”, a transmis, luni Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.  

Prima şedinţă a fost condusă de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, iar grupul tehnic este coordonat de  secretarul de stat Adriana Pistol şi include alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reprezentanţi ai Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, ai comisiei consultative de medicină de familie a Ministerului Sănătăţii, reprezentanţi ai organizaţiilor pacienţilor cu boli cronice sau cu activitate relevantă în activităţile de prevenţie.  

Grupul de lucru se va întruni săptămânal pentru a analiza documentele realizate pentru fiecare din obiectivele menţionate şi va apela în funcţie de necesităţi şi la alte organizaţii sau persoane cu expertiză în domeniu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.