Statele Unite declară joi epidemia variolei maimuţei (”monkeypox”) o urgenţă de sănătate publică, o decizie care urmează să permită o deblocare de fonduri, să faciliteze colectarea de date şi desfăşurarea unor efective suplimentare în lupta împotriva bolii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem pregătiţi să ne ridicăm cu un nivel reacţia împotriva viruslui şi îi îndemnăm pe toţi americanii să ia variola maimuţei în serios şi să facă ceea ce este necesar pentru a ne ajuta în lupta împotriva virusului”, anunţă secretarul american al Sănătăţii Xavier Becerra.

Primele simptome ale acestei boli sunt o febră puternică, umflarea ganglionilor limfatici şi o erupţie cutanată asemănătoare varicelei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declanşat la 24 iulie cel mai înalt nivel de alertă - urgenţă de sănătate publică de amploare internţaională (USPPI), în vederea unei consolidări a luptei împotriva variolei maimuţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.