Opt persoane au fost rănite miercuri, într-o explozie, la fabrica Manuco - clasată Seveso -, specializată în producerea nitrocelulozei, un element indispensabil în fabricarea prafului de puşcă şi a explozivilor, într-o instalaţie Eurenco, la Bergerac, în Dordogne, iar salvatori se aflau şa faţa locului, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul .localităţii a anunţat că au fost rănite opt persoane şi a îndemnat la evitarea sectorului.

”Mijloace importante au fost desfăşurate”, anunţă într-o postare pe Twitter ministrul francez Gérald Darmanin, care precizează că ”urmăreşte situaţia” împreună cu ministrul Tranziţiei Ecologice Christophe Bechu.

Viaţa niciunuia dintre răniţi nu era în pericol.

Centrul operaţional de la nivelul departamentului a fost activat de către prefectura din Dordogne.

Un incendiu a izbucnit în apropierea fabricii de praf de puşcă.

Servicii de intervenţie se aflau la faţa locului.

Fabrica funcţionează din 2013 şi este clasată drept o instalaţie Seveso de nivel ridicat. Un nivel important de securitate se aplică în instalaţii cu risc de acest fel.

Instalaţiile Seveso produc sau depozitează substanţe care pot fi periculoase pentru om şi mediu şi care sunt supuse unei reglemtări foarte stricte.

În Franţa, 705 instalaţii industriale sunt clasate Seveso de nivel ridicat.

În 2019, un incendiu la uzina Lubrizol din Rouen, clasat Seveso de nivel ridicat, s-a soldat cu mai mulţi răniţi, dintre care opt au fost spitalizaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.