Un incendiu violent a cuprins, sâmbătă, un teren acoperit de vegetaţie uscată şi gunoi la marginea municipiului Feteşti. Pompierii au lichidat incendiul care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare de teren. Bilanţul făcut public de ISU Ialomiţa arată că flăcările au afectat două anexe gospodăreşti nelocuite, aproximativ 10 metri cubi de masă lemnoasă, culturi de viţă de vie pe o suprafaţă de aproximativ un hectar. De asemenea, focul s-a extins într-un cimitir, unde au fost produse pagube la 20 de morminte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE  – Pompierii au lichidat incendiul care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare de teren. Bilanţul făcut public de ISU Ialomiţa arată că  flăcările au afectat două anexe gospodăreşti nelocuite, aproximativ 10 metri cubi de masă lemnoasă, culturi de viţă de vie pe o suprafaţă de aproximativ un hectar. De asemenea, focul s-a extins într-un cimitir, unde au fost produse pagube la 20 de morminte. 

UPDATE – Incendiul de la marginea municipiului Feteşti s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare. Flăcările au cuprins de asemenea două anexe gospodăreşti care sunt nelocuite. La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii a identificat toate focarele ascunse şi acţionează pentru lichidarea incendiului.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Ialomiţa, focul a izbucnit sâmbătă după amiază pe un teren situat în zona Spitalului vechi din Feteşti.

„Din primele informaţii se pare că, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 70 de hectare. Există posibilitatea de propagare la mai multe clădiri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile(vânt puternic, uscăciune avansată din cauza caniculei)”, informează ISU Ialomiţa.

La faţa locului au fost trimise cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti.

În sprijinul acestora a intervenit şi un echipaj din cadrul ISU Călăraşi cu o autospecială de stingere.

Având în vedere riscul de extindere, „pentru limitarea focarelor şi pentru ca acestea să nu afecteze comunitatea, Staţia de pompieri Feteşti a decis suplimentarea personalului, prin creşterea capacităţii de intervenţie”, precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.