Pictura ”Hristos al Sfântului Ioan al Crucii” a artistului spaniol suprarealist Salvador Dali va fi expusă în Galeriile Spaniole ale oraşului Bishop Auckland, din nord-estul Marii Britanii, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura ”Hristos al Sfântului Ioan al Crucii” va fi împrumutată Galeriei Spaniole din Bishop Auckland de către Glasgow Life Museums şi va fi expusă alături de ”Hristos pe cruce” al pictorului El Greco, care a fost cumpărat de galerie în 2015.

Jonathan Ruffer, fondatorul The Auckland Project, care deţine galeria, a declarat că este ”într-adevăr un lucru minunat” să expui această operă de artă.

”Întotdeauna am fost un mare credincios în puterea incongruenţei şi unul dintre motivele pentru care avem o galerie spaniolă este datorită probabilităţi scăzute de a se întâmpla un lucru similar”, a spus el.

Cele două capodopere fac parte din ”Epoca de Aur” a artei spaniole.

Tabloul lui Dali, care îl înfăţişează pe Hristos răstignit, a fost expus pentru prima dată la Glasgow în 1952, după ce artistul s-a împrietenit cu directorul de la acea vreme al Galeriei de Artă şi Muzeul Kelvingrove, dr. Tom Honeyman.

Dr. Honeyman a încercat să-l convingă pe Dali să vină la Glasgow, dar lui Dali nu-i plăcea să călătorească şi a refuzat să zboare cu avionul.

Deşi arta care înfăţişa moartea lui Hristos era populară pe vremea lui El Greco, în jurul anului 1600, era o practică ”foarte demodată” în momentul în care Dali a creat opera în 1951, a afirmat Ruffer.

”Apare întrebarea cu privire la semnificaţia picturii şi dacă o pui lângă El Greco, ale cărui imagini ale crucificării sunt extraordinar de puternice, apare întrebarea: «ce vezi când te uiţi la aceste picturi»”, a spus el.

Lucrările vor fi expuse începând de sâmbătă, 9 iulie, până pe 4 decembrie.

Directorul Glasgow Life Museums Duncan Dornan, a declarat că Dali este ”favoritul oraşului Glasgow şi al vizitatorilor” oraşului.

”Împrumutul operelor-cheie permite oamenilor din întreaga ţară să le acceseze şi să se bucure de ele”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.