Secretarul de stat britanic însărcinat cu serviciile financiare, John Glen, a demisionat, miercuri, în semn de protest faţă de premierul Boris Johnson, cu doar câteva zile înainte ca Guvernul britanic să dezvăluie un proiect de lege menit să ”reseteze” sectorul financiar post-Brexit, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mai pot împăca angajamentul meu faţă de acest rol şi faţă de sectorul serviciilor financiare cu lipsa totală de încredere în conducerea dumneavoastră continuă a ţării noastre”, a declarat John Glen în scrisoarea trimisă premierului.

Demisia sa vine după ce ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, şi ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, şi-au anunţat demisiile brusc, marţi seara.

De asemenea, ministrul britanic pentru Copii şi Familie, Will Quince, şi Laura Trott, asistenta ministrului britanic pentru Transporturi.

Sectorul financiar al Marii Britanii, una dintre cele mai importante industrii de majorare a impozitelor, a fost în mare parte separată de Uniunea Europeană după Brexit, băncile şi asigurătorii exercitând în prezent presiuni asupra guvernului pentru a susţine competitivitatea globală a oraşului Londra.

Glen, care a glumit adesea că este cel mai longeviv oficial care a ocupat această funcţie, a fost numit pentru prima dată în ianuarie 2018.

El a întreprins peste 30 de consultări publice şi analize privind reformele financiare post-Brexit.

Sectorul îndeamnă de mult timp Guvernul să accelereze ritmul reformei, al cărei lansare este acum pusă la îndoială de incertitudinea politică.

Sunak urma pe 19 iulie să stabilească o nouă lege a serviciilor financiare pentru a uşura regulile privind asigurătorii, pieţele de capital şi pentru a încuraja mai multe investiţii cu amănuntul prin exploatarea ”libertăţilor” Marii Britanii post-Brexit de a-şi scrie propriile sale reguli.

Glen a declarat săptămâna trecută că proiectul de lege va marca o nouă eră în serviciile financiare britanice.

Ministerul de Finanţe nu a anunţat dacă planurile de a stabili un nou proiect de lege pentru servicii financiare luna aceasta vor continua în continuare sub mandatul noului ministru de Finanţe al Marii Britanii, Nadim Zahawi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.