Fotbalistul echipei Athletic Bilbao, Inaki Williams, născut la Bilbao din părinţi ghanezi, a decis să reprezinte Ghana, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Fiecare pas înainte are propriul sens. O evoluţie. O privire spre viitor care lasă o urmă. O moştenire, Părinţii mei m-au crescut cu valori bazate pe modestie, respect şi iubire. Ei m-au învăţat să iubesc viaţa. În acea căutare continuă să cresc şi să evoluez personal şi profesional. De aceea simt că a sosit momentul să îmi găsesc originile în Africa, în Ghana, care înseamnă atât de mult pentru mine şi pentru familia mea. Vreau să dau înapoi o mică parte din tot ce ni s-a dat, pentru că Ghana a jucat un rol semnificativ în ceea ce am devenit eu ca persoană, ca fiu şi ca frate. Astăzi începe o nouă provocare. De acum înainte, voi juca pentru Ghana”, a spus sportivul în social media.

Williams a jucat în perioada 2015-2017 pentru naţionala under 21 a Spaniei. În 2016, el a evoluat şi pentru echipa mare a Spaniei, într-un meci amical cu Bosnia.

Regulile FIFA autorizează schimbarea echipei naţionale dacă un fotbalist nu a jucat în mai mult de trei meciuri pentru o reprezentativă înaintea vârstei de 21 de ani şi nu a participat la Cupa Mondială sau la o competiţie continentală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.