O secţie cu 19 paturi de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, care a fost afectat de incendiul de la sfârşitul anului trecut în urma căruia şapte persoane au murit pe loc, iar alte cinci după ce au fost transferate, a fost redeschisă, iar aici vor putea fi tratate bolile infecţioase de sezon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Claudia Cambrea, a declarat, marţi, că îşi doreşte ca în scurt timp să fie funcţionale şi secţiile de la etajul unu şi doi al unităţii medicale.  
“După aproximativ nouă luni de la incidentul din 2 octombrie 2021, în sfârşit, clădirea spitalului s-a redeschis. De fapt, a fost redeschisă în urmă cu trei săptămâni doar pentru spitalizarea de zi, care era localizată la demisolul clădirii, iar începând de ieri funcţionează şi una dintre secţiile de boli infecţioase adulţi, cu un număr de 19 paturi. Sperăm ca în cel mai scurt timp să fie funcţionale şi secţiile de la etajul unu şi etajul doi. În acest moment, numărul de paturi este mult mai mic comparativ cu ce am avut anterior, dar dat fiind că jumătate din aripa lungă a clădirii este nefuncţională şi va fi nefuncţională în perioada imediat următoare, chiar dacă numărul de paturi este relativ mic, noi suntem mulţumiţi că în sfârşit putem să venim în sprijinul constănţenilor şi al turiştilor care vin pe litoral şi să putem să asistăm în regim de spitalizare continuă bolile infecţioase obişnuite, bolile infecţioase de sezon”, a declarat Claudia Cambrea. 
Ea a menţionat că înainte de incendiu unitatea medicală avea 160 de paturi. 
“Înainte de incendiu, în clădirea principală erau 160 de paturi. În clipa în care se vor finaliza toate lucrările pe jumătate din clădire vor fi 80 de paturi funcţionale. Vom mai avea 52 de paturi care vor funcţiona în spitalul modular. După cum bine ştiţi, studiul de fezabilitate pentru spitalul modular s-a finalizat, a fost predat de către spital municipalităţii. A fost aprobat în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută. Urmează acum să se întocmească caietul de sarcini şi să se liciteze lucrarea”, a explicat managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
Claudia Cambrea a menţionat că secţia ATI, distrusă în incendiu, se află în conservare. 
“Deocamdată secţia de ATI care ştiţi că a fost distrusă în totalitate este în conservare, iar în partea aceea a clădirii vor trebui demarate lucrări de consolidare a întregii clădiri şi abia apoi va putea fi funcţional acel tronson de clădire, pentru că este închisă nu numai la parter clădirea în zona respectivă este închisă şi la etajul unu şi la etajul doi, tocmai în ideea de a se da un front de lucru pentru a se face aceste lucrări de consolidare”, a precizat Claudia Cambrea. 
Ea a mai afirmat că îşi doreşte ca până în jurul datei de 1 august să devină funcţionale încă 80 de paturi. 
“Eu sper ca până în jurul datei de 1 august să fie finalizate toate lucrările şi cele 80 de paturi de care vorbeam mai devreme să fie funcţionale. Spitalul modular, în funcţie de cum vor decurge licitaţiile, dacă vor fi contestaţii sau nu, dacă nu vor fi contestaţii şi probabil dacă lucrurile vor merge fără alte surprize neplăcute, modularul ar trebui să fie gata la sfârşitul acestui an. În acest modular sunt 42 de paturi de boli infecţioase şi zece paturi de terapie intensivă şi atunci vom recupera paturile de terapie intensivă”, mai transmis Claudia Cambrea.
Ea a precizat şi cum vor fi împărţite aceste 19 paturi care sunt funcţionale din această săptămână. 
“Noi ne-am gândit să avem doar un singur salon pentru pacienţii care necesită spitalizare COVID şi să rezervăm celelalte locuri pentru celelalte boli infecţioase. Ştiţi că au fost cazuri de hepatită, cazuri de meningită care au stat fie în Spitalul Judeţean, fie au trebuit să fie transferate în alte secţii de boli infecţioase din judeţele limitrofe şi nu am vrea ca acest lucru să se mai întâmple de acum încolo”, a mai transmis managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. 
 
Un puternic incendiu a izbucnit, în 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şapte pacienţi pierzându-şi viaţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase au murit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.