Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 24 au fost rănite într-un atac armat, luni, în nordul Statelor Unite, la o defilare de Ziua Independenţei, anunţă oficiali locali care caută un suspect, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat alb, în vârstă de aproxmativ 20 de ani, este suspectat de faptul că a deschis focul, către ora locală 10.15 (18.15, ora României) asupra mulţimii adunate la festivităţi, la Highland Park, un oraş înstărit, situat pe malul Lacului Michigan, la nord de Chicago, după care a fugit.

O puşcă a fost găsită, însă suspectul era căutat în continuare şi este ”considerat înarmat şi periculos”, a anunţat poliţia, care a îndemnat populaţia să rămână la adăpost până la arestarea tânărului căutat.

Un sergent de poliţie, citat de CNN, a declarat că suspectul ”trăgea de pe un acoperiş”.

”În timp ce noi suntem adunaţi să ne sărbătorim libertatea, trebuie să plângem pierderea tragică de vieţi şi să ne depăşim teroarea”, a deplâns primarul oraşului, Nancy Rotering, într-o conferinţă de presă.

”La ora actuală ştim că cel puţin şase persoane au fost ucise” şi ”că 24 au fost transportate la spital”, a declarat ea, îndemnându-şi concetăţenii ”să rămână în stare de alertă, dar calmi”.

Sute de agenţi au fost desfăşuraţi pentru a-l prinde pe suspect şi a ajuta populaţia.

În imagni din oraş, difuzate de posturi de televiziune, apar forţe de ordine curculând pe străzi goale, în care trotuarele sunt pline de scaune de camping abandonate în panică.

Suspectul nu a fost identificat.

El are ”părul lung şi negru şipoartă un tricou alb sau bleu”, a declarat şeful poliţiei locale, Chris O'Neill.

”APROAPE MILITAR”

Tiruri au izbucnit în timp ce sute de persoane s-au adunat să asiste la defilarea tradiţională de la 4 iulie, care sărbătoreşte Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite, în 1776.

Un martor citat de postul local WGN decară că a văzut un băbat înarmat cu o puşcă deschizând focul către public.

”Era la sol şi avansa metodic, aproape militar”, declară acest bărbat, Michael.

Mulţimea s-a aruncat la pământ, după care a rupt-o la fugă, în timp ce se formau bălţi de sânge, declară el.

Defilarea a fost întreruptă imediat, iar festivităţile au fost anulate în mai multe oraşe vecine.

Brad Schneider, care reprezintă statul Illinois în Camera inferioară a Congresului, se afla în acest oraş, situat pe malul Lacului Michigan atunci când au răsunat focuri de armă.

”Echipa mea de campanie şi cu mine tocmai ne întânisem la începutul defilării, când a început atacul armat”, a scris el pe Twitter după ce s-a adăpostit.

Statele Unite se află în continuare în şoc, după o serie de atacuri armate, inclusiv unul într-o şcoală primară la Uvalde, în texas, la 24 mai, soldată cu 21 de morţi, între care 19 copii.

Această ţară se confruntă în general cu o creştere a violenţei armelor de foc. Peste 22.000 de persoane au fost ucise de la începutul anului, potrivit Gun Violence Archive, inclusiv sinucideri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.