Copreşedinţii REPER, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, împreună cu parlamentarii REPER, au susţinut, luni, la Parlament, o conferinţă de presă în care au prezentat proiectul politic nou înfiinţat. Dragoş Pîslaru a afirmat că acest partid nu este sugrumat în jurul a doi oameni, copreşedinţi, iar Ramona Strugariu a arătat că vor fi foarte prezenţi în ţară. Despre o candidatură a lui Dacian Cioloş la prezidenţialele din 2024, ea a spus că ”este o chestiune pe care urmează să o discute în partid”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ramona Strugariu a arătat că REPER este ”un proiect politic centrist liberal, proeuropean, foarte bine ancorat în valorile europene”. 

”Este în acelaşi timp un proiect politic care se vrea, de la început, din prima etapă, foarte bine ancorat în nevoile societăţii”, a spus europarlamentarul, precizând că ”ne-am lămurit că nu merge cu cârpeli şi promisiunile politice sunt un instrument de campanie, de cele mai multe ori”.

Strugariu a menţionat că cea mai importantă resursă şi reper al partidului sunt oamenii. ”Este un partid deschis, care lansează invitaţia acelor oameni care cred în acelaşi set de valori, să vină şi să contribuie la acest proiect. Este şi un proiect colaborativ, în care vrem să lansăm procese  împreună cu oameni, să contruim Codul Etic al partidului, colaborativ, cu focus grupuri. Şi ne uităm la fiecare om valoros din societate”, a mai spus Ramona Strugariu. 

La rândul lui, corpreşedintele REPER, Dragoş Pîslaru a arătat că diferenţa fundamentală între acest nou proiect şi încercările trecute este că acest partid nu este ”sugrumat în jurul a doi oameni, copreşedinţi”. 

”Ceea ce încercăm noi să clădim este o bază, un secretariat general care să fie prezent aici, în Bucureşti, în care deciziile să fie luate neavând nevoie să dăm noi lumina”, a spus Pîslaru. 

”Vom fi foarte prezenţi în ţară”, a spus Ramona Strugariu, precizând că este o chestiune asumată. 

Despre o candidatură a lui Dacian Cioloş la prezidenţialele din 2024, Strugariu a spus că ”este o chestiune pe care urmează să o discute în partid”. 

Luni, deputatul Andrei Lupu şi fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă şi-au anunţat intrarea în REPER. De asemenea, formaţiunea a anunţat că alţi 3 deputaţi se alătură, începând de azi, proiectului REPER: Oana Cambera, deputat de Ilfov, Cristian-Paul Ichim, deputat de Bacău, şi Daniel Toda, deputat de Timiş.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.