Germania înregistrează un nou val covid-19, anunţă ministrul german al Sănătăţii Karl Lauterbach, care îndeamnă persoanele cele mai fragilizate să se vaccineze cu a patra doză de vaccin anticovid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Valul (covid-19) anunţat în această vară este, din nefericire, o realitate”, a declarat miercuri Karl Lauterbach cotidianului german Rheinische Post.

”Asta înseamnă mai puţină relaxare în săptămânile viitoare”, avertizează el.

Numărul infecţiilor covid-19 a scăzut în mai, iar Germania şi-a abandonat în primăvară cea mai mare parte a măsurilor de distanţare socială, însă bilanţul bolii creşte rapid în prezent.

În doar o zi, 92.344 de cazuri noi de covid-19 au fost înregistrate, a anunţat miercuri Institutul Robert-Koch (RKI).

Incidenţa virusul în ultima săptămână este de 472,4 de cazuri la 100.000 de locuitori în Germania.

Numărul persoanelor internate la terapie intensivă a crescut, de asemenea, însă este maimic decât la începutul anului.

”Deoarcee varianta actuală a virusului se transmite foarte uşor, iar aproape toate măsurile de precauţie au expirat, venirea verii are un efect mai mic, anul acesta” în reducerea circulaţiei cvid-19, explică ministrul german al Sănătăţii.

Karl Lauterbach le recomandă persoanelor în vârstă şi bolnave să se vaccineze imediat cu un ”booster” anticovid.

Acest ”booster” ”nu protejează complet împotriva unei infecţii, dar permite evitarea formelor grave ale bolii”, subliniază el.

Ministrul german al Sănătăţii recomandă, de asemenea, să se poarte masca de protecţie în interior.

Germania şi-a relaxat restricţiile înepând din martie şi le permite persoanelor nevaccinate accesul în restaurante şi magazine.

Ea a pus capăt, de asemenea, obligaţiei de a munci de la distanţă.

Purtarea măştii de protecţie nu mai este obligatorie în şcoli, în birouri şi la magazin, însă rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.