Peste 200 de cartuşe pentru puşti mitralieră, din cel de-Al Doilea Război Mondial, au fost descoperite, miercuri, într-un cimitir din judeţul Constanţa. Muniţia a fost ridicată de pirotehnişti şi urmează să fie distrusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oana Manoilă, subofiţer tehnic principal în cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, a declarat că elementele de muniţie au fost găsite în cimitirul din localitatea Mircea Vodă. 
 
“Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa a fost solicitată prin apel la numărul unic de urgenţă 112 să intervină pentru asanarea unor elemente de muniţie neexplodată descoperite într-un cimitir din localitatea Mircea Vodă. La faţa locului au fost găsite 233 cartuşe, calibru 7,92 mm din cel de-Al Doilea Război Mondial, cartuşe de infanterie utilizate la puştile mitralieră”, a afirmat Oana Manoilă.
 
Ea a precizat că pirotehniştii au verificat zona pentru găsirea altor elemente de muniţie. 
 
“Echipa pirotehnică a efectuat şi operaţiuni de cercetare - detectare în perimetrul respectiv, în vederea găsirii unor eventuale noi elemente de muniţie. Cartuşele de infanterie au fost transportate în condiţii de siguranţă şi depozitate în vederea distrugerii”, a mai precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.