Primul zbor care transportă migranţii sosiţi ilegal în Marea Britanie către Rwanda va avea loc marţi, a decis Înalta Curte de la Londra, după ce judecătorii au respins cea mai recentă încercare a activiştilor de a contesta decizia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţiile caritabile şi un sindicat au lansat un nou apel de ultim moment împotriva planului Guvernului britanic de a trimite solicitanţi de azil în ţara est-africană, după ce Înalta Curte şi Curtea de Apel au anunţat că primul zbor planificat ar putea decola.

Judecătorul de la Curtea Supremă, Robert Reed, a refuzat cererea avocaţilor grupurilor pentru drepturile omului de a contesta decizia. Zborul urmează să plece marţi seara.

O cerere de revizuire judiciară este aşteptată să fie audiată în iulie, când se va decide dacă politica Guvernului este legală sau nu, a menţionat judecătorul, dar acesta nu a fost un motiv pentru a opri zborul.

”Rwanda va lua toate măsurile rezonabile în conformitate cu standardele internaţionale privind drepturile omului astfel încât o persoană relocată să fie disponibilă pentru întoarcere în Regatul Unit, în cazul în care Regatul Unit este obligat din punct de vedere legal să faciliteze întoarcerea acelei persoane”, a spus Reed.

”În lumina acestei asigurări şi luând în considerare motivele pe care le-am explicat, instanţa refuză permisiunea de a face recurs”, a conchis judecătorul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.