Regatul Unit nu a cerut o intervenţie a Rusiei în favoarea celor doi britanici condamnaţi la moarte de către separatişti proruşi în Ucraina şi care au luptat în cadrul forţelor ucrainene, anunţă marţi Kremlinul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile britanice ”nu s-au adresat” Rusiei, declară presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Totul va depinde de o cerere a Londrei, bineînţeles, dar sunt sigur că partea rusă va fi pregătităsă asculte”, adaugă el.

Peskov îndeamnă, cu toate acestea, Regatul Unit să se adreseze autorităţilor separatiste proruse din Doneţk, un ”stat” autoproclamat, pe care Rusia l-a recunoacut cu doar câteva zie înante să invadeze Ucraina.

”Trebuie, bineînţeles, să se adreseze autorităţilor ţării al cărei tribunal a pronunţat verdictul, iar aceasta nu este Rusia”, declară Peskov.

Britanicii Aiden Aslin şi Shaun Pinner şi marocanul Brahim Saadoun, luaţi prizonieri în Ucraina, unde luptau de partea Kievului, au fost condamnaţi la moarte, la 8 iunie, cu privire la ”mercenariat”, de către separatişti din Doneţk.

Potrivit familiilor britanicilor, cei doi bărbaţi, instalaţi în Ucraina din 2018 şi aflaţi în cupluri cu ucrainence, făceau parte din armata ucraineană de mai mulţi ani şi nuerau mercenari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.