China a anunţat, marţi, că armata sa a identificat avioane militare australiene şi le-a avertizat să plece, deoarece îi ”ameninţă grav suveranitatea şi securitatea”. Australia a anunţat, duminică, că aeronava chineză de vânătoare a interceptat unul dintre avioanele sale militare de supraveghere în Marea Chinei de Sud, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tan Kefei, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, a declarat că avioanele militare australiene ”ameninţă grav suveranitatea şi securitatea Chinei”, iar contramăsurile luate de armata chineză sunt rezonabile şi legale.

O aeronavă de luptă chineză a interceptat în mod periculos un avion australian de supraveghere militară în regiunea Mării Chinei de Sud în luna mai, a anunţat, duminică, departamentul de apărare al Australiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.