Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a declarat referitor la semaforizarea inteligentă din Bucureşti că a fost foarte bună atunci când a fost implementată, însă nu s-a urmărit şi mentenanţa ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Când s-a implementat (semaforizarea independentă - n.r.) a fost bună pentru vremea ei. Din păcate nu s-a urmărit mentenanţa ei. A avut şi tehnologia sensibilă, în sensul că erau nişte benzi în asfalt sensibile la diferenţe mari de temperatură. Soluţia e să schimbăm cu tehnologia actuală care foloseşte camere. Aici am făcut un studiu de prefezabilitate. Dacă noi am fi un privat şi nu o autoritate publică am da nişte telefoane, am înţelege cine sunt cei mai buni oameni de pe piaţă şi într-o lună ar fi gata. Din păcate suntem autoritate publică şi legea spune că trebuie să urmăm toţi aceşti paşi. Am semnat că nişte oameni, într-o echipă au analizat intersecţie cu intersecţie tot ce se întâmplă în Bucureşti. În baza acestui studiu o să lucrăm în patru etape. Există o parte de studiu care o să meargă în paralel cu execuţia”, a explicat Nicuşor Dan, joi la Interviurile Digi 24.

Acesta a adăugat că a fost aleasă pentru fiecare sector câte o ieşire principală, „astfel încât să ne asigurăm că intersecţiile sunt conectate cu sistemul central”.

„Pe Iuliu Maniu, de exemplu, din cauza a trei intersecţii care nu sunt semaforizate, sunt probleme. Noi o să punem semafoarele în prima etapă. În a doua etapa trebuie să ne asigurăm că toate intersecţiile care sunt conectate cu sistemul central funcţionează, în a treia etapă vom conecta şi restul intersecţiilor, şi a patra etapă, să ajungem la vreo 800 de intersecţii care să fie conectate. Prima etapă, opt nouă luni. E nevoie de 8 luni pentru 3 semafoare? Dacă eşti autoritate publică, da. În mai puţin de un an vom avea un flux pe cele şase ieşiri principale din Capitală”, a precizat edilul general.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.