A ceda teritorii Rusiei ar însemna "să cedezi o libertate" şi nu ar pune capăt invaziei desfăşurate de preşedintele rus Vladimir Putin, afirmă Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ucrainenii nu pot lua ca normale toate acele declaraţii pe care le auzim uneori de la lideri ai unor ţări - în unele cazuri lideri ai unor ţări mari şi influente. Nu poţi ceda pur şi simplu părţi din teritoriul tău, e ca şi cum ai ceda o libertate", a spus Zelenska într-un interviu acordat ABC News.

Ea a reiterat poziţia soţului său conform căreia regiunea Donbas - unde Rusia şi-a concentrat acum ofensiva - va fi din nou a Ucrainei.

"Chiar dacă am ceda teritoriile noastre agresorul nu s-ar opri la atât, ar continua să facă presiuni, ar continua... să lanseze mai multe şi mai multe atacuri împotriva teritoriului nostru", a adăugat Zelenska.

Situată în sud-estul Ucrainei, proximitatea regiunii Donbas faţă de Rusia a dictat mare parte din istoria sa zbuciumată.

Eşecul Rusiei în a cuceri Kievul şi alte regiuni din centrul Ucrainei în primele luni ale invaziei a făcut ca Donbas să devină centrul ambiţiilor militare ale lui Putin.

Interviul pentru ABC News va fi difuzat în SUA joi dimineaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.