Statutul excepţional pe care Google l-a oferit Amazon s-a încheiat, astfel că Amazon a oprit vânzările de conţinut digital pe Android, pentru a nu plăti comision.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de la 1 iunie, intră în vigoare a nouă regulă Google, care prevede că toţi dezvoltatorii de aplicaţii pentru Android trebuie să plătească comision pentru serviciile oferite prin Play Store.

Până acum, Google şi-a permis să facă anumite excepţii pentru diverse companii, cum era şi cazul Amazon. Aceste companii beneficiau de un tratament special, fiind exceptate de la plata comisionului.

Din exact acest motiv, Amazon vindea până acum conţinut digital prin aplicaţiile sale de Android, dar nu şi prin cele de iOS, acolo unde Apple nu i-a oferit acest statut.

De la 1 iunie, pentru că statutul special a dispărut şi ar trebui să plătească un comision pentru fiecare vânzare realizată pe Android, Amazon a dezactivat funcţiile de vânzare a cărţilor în aplicaţia Kindle şi a muzicii în aplicaţia Amazon Music.

În aplicaţia Audible, mai pot fi cumpărate credite, însă, acestea nu mai pot fi folosite pentru a cumpăra cărţi audio.

Va fi interesant de văzut dacă Amazon se va alătura numeroşilor critici ai politicilor Google şi va intenta, eventual, proces, aşa cum a făcut recent Match Group, care a obţinut dreptul de a folosi un sistem alternativ de plăţi şi a scăpat de plata comisionului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.