Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, luni, că, în ultimele 72 de ore, s-au înregistrat efecte ale furtunilor în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti. Peste o sută de copaci au fost doborâţi, zeci de autoturisme fiind avariate, dar nu s-au înregistrat victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 72 de ore (27.05-29.05.2022), la nivel naţional, pompierii militari au intervenit în 10 judeţe (AG, BR, DB, DJ, GJ, IF, PH, OT, TR şi VL) şi în municipiul Bucureşti, pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea. Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 6 case, 23 curţi, 15 subsoluri/beciuri”, a transmis, luni, IGSU.  

Sursa citată a precizat că, din cauza vântului puternic, 110 copaci au fost rupţi şi au fost avariate 52 autoturisme, salvatorii acţionând pentru degajarea acestora. 

”De asemenea, colegii noştri au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie desprinse de pe acoperişurile a 14 imobile”, a mai transmis IGSU. Traficul rutier fost temporar blocat pe DN 7A din judeţul Vâlcea, din cauza aluviunilor acumulate pe carosabil. 

”La acest moment nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice”, au precizat pompierii.  

Ca mai mare parte a ţării a fost, în weekend, sub avertizări meteorologice de instabilitate atmosferică.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.