Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, s-a aflat, joi, la Timişoara pentru a participa la plantaea unui stejar în Piaţa Libertăţii, pe locul în care un alt stejar a fost sădit în urmă cu aproape 100 de ani în numele străbunicului ei, Regele Ferdinand I. Acel copac s-a uscat, iar trunchiul acestuia va fi transformat în operă de artă de studenţii Facultăţii de Arte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, a început la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, ctitorită de tatăl sau, Regele Mihai I al României. 

Majestatea Sa a făcut mai apoi un popas la busturile foştilor suverani ai României din Piaţa Victoriei, Regele Ferdinand I şi Regina Maria, şi a dezvelit plăcuţă cu denumirea ”Bulevardul Regele Mihai I”, din vecinătatea Operei. O parte a bulevardului Republicii a redobândit denumirea pe care o avea până în 1947. 

A urmat apoi cel mai important moment al vizitei, respectiv participarea Majestăţii Sale Margareta la ceremonia simbolică care a marcat plantarea stejarului, în locul celui sădit în urmă cu aproape 100 de ani de străbunicul sau, Regele Ferdinand I. 

Trunchiul uscat al stejarului regal a ajuns la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara, unde va fi transformat într-o opera de artă care va fi amplasată într-un spaţiu public din municipiu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.