Finlanda nu vrea un arsenal nuclear şi nici baze militare permanente NATO pe teritoriul său, anunţă joi, într-un interviu, publicat în contextul unei vizite în Italia, premierul finlandez Sanna Marin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimeni nu va veni să ne impună armament sau baze permanente dacă noi nu vrem”, declară Sanna Marin într-un interviu publicat joi de către cotidianul italian Corriere della Sera.

”Cred că această temă nu se află pe agenda noastră. Nu mi se pare c-ar exista interese în vederea unei desfăşurări a unor arme nucleare sau deschiderii unor baze NATO în Finlanda”, subliniază ea.

Sanna Marin, care efectuează o vizită la Roma, unde se întâlneşte cu omologul său italian Mario Draghi, pledează, de asemenea, în favoarea unui dialog cu Turcia, care ameninţă să blocheze aderarea Finlandei şi Suediei la NATO.

Ankara reproşează Stockholmului faptul că găzduieşte ”terorişti din PKK”, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, iar celor ţări nordice le reproşează un embargo asupa vânzării de armament către Turcia.

”Cred că, în acest stadiu, este important să rămânem calmi, să purtăm discuţii cu Turcia şi cu alte ţări membre, să răspundem cererilor care pot fi formulate şi să corectăm eventuale neînţelegeri”, declară ea.

”Orice problemă poate fi rezolvată prin discuţii şi bunăvoinţă”, declară ea, referindu-se la atitudinea Turciei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.